Saanko esitellä: The Siskokullat!

Jämsän Draamateatteri

The Siskokullat

Ensi-ilta 28.7.2022,

Koskenpään työväentalo

Tekstin idea syntyi nopeasti. Hakolan Riston mielessä oli kytenyt jo kauan ajatus tarinasta, johon liittyisi jollain tavoin muusikon ura, ja niin jämsäläinen teatterin monitaituri istahti näppiksen ääreen ja alkoi kirjoittaa. Lopputuloksen voi nähdä tänä kesänä Koskenpäällä työväentalolla ja syksyllä Jämsänkosken teatteritalolla. Kantaesitys, jota voidaan nimittää maailmanensi-illaksi, on Koskenpäällä torstaina 28.7.

The Siskokullat on komediallinen musiikkinäytelmä, jonka käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Risto. Päärooleissa tuttu kaksikko Marjut Manninen ja Kaisa Rantala, joka on ollut monessa aiemmassakin Riston näytelmässä mukana, muun muassa Sota-ajassa (2020), Laulavassa hoitajassa (2019) ja Olavi – elämän virrassa (2015). Tällä kertaa naiset ovat laulavia siskoja, ja voin luvata, että heidän välisensä yhteistyö on kerrassaan upeaa katsottavaa.

Kaisa Rantala ja Marjut Manninen
Kaisa ja Saara Koskinen

Oli iso ilo päästä seuraamaan läpimenoharjoituksia Koskenpään työväentalolle eräänä heinäkuun viikonloppuna, kun väki kokoontui intensiivisesti harjoitusten pariin. Vaikka The Siskokullat onkin komediallinen, siinä on itse asiassa useita syvempiä tasoja. Muun muassa ikäsyrjintä, sisarten välinen rakkaus ja kateus, voitot ja tappiot, unelmien tavoittelu ja musiikkibisneksen monet kasvot ovat aiheita jotka nousevat katsojan pohdittavaksi. Kuten käsiohjelmassa kiteytetään, kyseessä on näytelmä ihmisenä olemisesta.

Mutta kevyttä hauskaakin riittää, ja laaja musiikillinen kattaus kuljettaa tunnelmasta toiseen. Musiikki on iso osa kokonaisuutta, ja naisten äänet soivat upeasti.

– Alun perin ajatus oli, että tämä toteutettaisiin ainoastaan kahden näyttelijän voimin, mutta matkan varrella sivuroolit kasvoivat, joten tuli tarpeen kääntyä Saara Koskisen ja Veera Seppäsen puoleen. Onneksi kumpikin innostui ja lähti mukaan, Risto kertoo.

Onneksi tosiaan, sillä neljän naisen todellinen tehotiimi toimii erinomaisesti. Saara ja Veera solahtelevat sujuvasti moniin rooleihin, ja täytyy sanoa että produktion viiksikokoelma on vaikuttava.

Veeran ensiesiintyminen lavalla nähtiin J+J Teatterin Noita palaa elämään -näytelmässä (https://kulttuuritarinoitajamsasta.com/2022/02/21/noita-lumoaa-jj-teatterissa/) alkuvuodesta, ja siitä palo näyttelemiseen vain kasvoi. Kun Risto keväällä soitti ja kysyi mukaan, oli nuori nainen jo samana päivänä ensimmäistä kertaa harjoituksissa.

– Mut otettiin tosi lämpimästi vastaan, tämä porukka on ihan mahtava. Saan tehdä monta mielenkiintoista hahmoa, Veera kiittelee ja toivoo, että teatteriharrastus saa jatkoa tulevaisuudessa.

Kaisa ja Veera Seppänen

Juonesta en halua paljastaa enempää, mutta kuten kuvatkin kertovat, monenlaista kutkuttavaa tilannetta on tiedossa. Ja mikä parasta, jälleen kerran saa jämsäläisenä olla ylpeä oman paikkakunnan teatterista, ja taitavista tekijöistä, ketkä tekevät kulttuuria täydestä sydämestään.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Risto Hakola

Musiikin sovitus: Matti Ekman

Koreografia: Marjo Örn

Puvustus: Kaija El Ibourki

Ääniajot: Jon Pettersson

Rooleissa: Marjut Manninen, Kaisa Rantala, Saara Koskinen ja Veera Seppänen

Esitykset Koskenpään työväentalolla (Käpylänraitti 4, Koskenpää): TO 28.7. klo 15 (kantaesitys, maailmanensi-ilta), LA 30.7. klo 15, SU 31.7. klo 15, TI 2.8. klo 18, TO 4.8. klo 18, SU 7.8. klo 15. (Sisätila, viilennys.
Esitykset Jämsänkosken Teatteritalolla (J+J Teatteri, Kauppakuja 3, Jämsänkoski): SU 11.9. klo 15, KE 14.9. klo 19, PE 16.9. klo 19, SU 18.9. klo 15, KE 21.9. klo 19, PE 23.9. klo 19, SU 25.9. klo 15, KE 28.9. klo 19, PE 30.9. klo 19, SU 2.10. klo 15.

Varaukset 050 5469740 tai risto.hakola@saunalahti.fi.

www.jamsandraamateatteri.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.