Värinän upea kevätloisto!

Kuvataideseura Värinä

Kevään värit

Galleria Kivipankki

avoinna 29.5. saakka

Jämsän kaupungin Galleria Kivipankki tulvii valoisaa tunnelmaa ja värejä, kun Kuvataideseura Värinän perinteinen kevätnäyttely on valloittanut ala- sekä yläkerran. Kevään värit -niminen näyttely koostuu noin kuudestakymmenestä teoksesta, ja avoinna se on 29.5. saakka. Joten nyt on mainio mahdollisuus mennä tutustumaan, millaista taidetta seuran jäsenten käsissä syntyy.

– Mukana on 16 taiteilijan töitä, osa heistä on pitkänlinjan värinäläisiä, osa taas uusia jäseniä. Mahtavaa että olemme saaneet tänä keväänä useita uusia jäseniä mukaan toimintaan. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita joukkoomme, puheenjohtaja Kristiina Lähde kannustaa.

Arja Kanerviston Kevätaurinko
Mirva Valantin teossarja

Kivipankin kokonaisuus on monipuolinen, ja se kertoo miten monin tavoin Kevään värit -teemaa on lähdetty tulkitsemaan. Kaikki teokset ovat tuoreita, korkeintaan muutaman vuoden vanhoja, eikä niitä olla aiemmin nähty ainakaan Värinän näyttelyissä. Esillä on realistisia maisemia, eläimiä ja kukkia sekä abstrakteja tulkintoja. Muun muassa öljyvärit, akryylit, akvarellit, valokuvaus sekä sekatekniikka ovat tekniikoista edustettuina.

Lopputulokseen voi olla kaikin puolin tyytyväinen.

– Tämä oli ensimmäinen Värinän kevätnäyttely jota olin ripustamassa, ja olihan se tosi hienoa huomata miten laadukasta ja elinvoimaista taidetta jäsenemme tekevät, Kristiina kehuu.

Kristiina Lähde ja Sirpa Suominen
Kristiinan maalaukset Kivipankin yläkerrassa.

Yksi taiteilijoista on jämsäläinen Olli Koponen, jonka teos on näyttelyn kallein. Yläkerrasta löytyvä Alussa maksaa vaatimattomat 254 785,75 euroa.

– Katsoin kerran videon, jossa kerrottiin maailman rikkaimmista taiteilijoista ja heidän hinnoistaan. Siitä se ajatus sitten lähti. Maalaan tavallisesti mustalle pohjalle, joten tämä musta taulu viittaa myös sikäli alkuun. Noh, onhan tämä tietenkin pilke silmäkulmassa tehty, Olli hymyilee.

Huomiota kyseinen hinta näyttelyluettelossa ainakin herättää, ja voi johdattaa myös mielenkiintoiseen pohdintaan taiteen olemuksesta ja määrittelyistä ylipäätään. Itse riemastuin oivaltavasta teoksesta suuresti.

Alussa ei suinkaan ole ainut esillä oleva miehen työ, ja etenkin alakerran suuret öljyvärimaalaukset vangitsevat katseen. Ei ole lainkaan yllättävää, että Olli kertoo inspiroituvansa metsistä.

– Kesäkuun alussa mulla on muuten oma näyttely Värinän uusissa tiloissa Koskentiellä, joten tervetuloa myös sinne, Olli vinkkaa.

(Värinän tiloista juttua: https://kulttuuritarinoitajamsasta.com/2022/04/19/paikka-taiteelle/)

Olli Koposen öljyvärimaalaus, sekä Marjatta Kiiskisen teokset sivuseinällä.

Tiistaina 10.5. järjestetyissä vilkkaissa avajaisissa moni kuului kehuvan näyttelyn harmonista ja rauhallista yleisilmettä, josta olen täysin samaa mieltä. Myös monipuolisuus, se että on erityylistä katsottavaa, sai kiitosta. Kannattaa siis suunnata Kivipankkiin, ja käydä itse tarkistamassa millaisia ovat kevään värit. Ai niin ja muista myös tsekata Koposen Alussa, harvoin tämän hintaluokan teoksia on kuitenkaan Jämsässä tarjolla. 😀

Näyttely avoinna ti-su kello 12–18, maanantaisin suljettu

Vapaa pääsy

Näyttelyn taiteilijat:

Mikko Haapakumpu, Timo Hakkarainen, Ilona Jahkola, Arja Kanervisto, Raimo Karppinen, Tia-Maria Kelander, Olli Koponen, Marjatta Kiiskinen, Sirpa Lahtinen, Kristiina Lähde, Vappu Salo, Ansa von Sammal, Tanja Survonen, Pirkko-Liisa Suominen, Sirpa Suominen, Mirva Valanti, Viljo Vanhatalo

https://www.facebook.com/GalleriaKivipankki

https://www.facebook.com/kuvataideseuravarina

Mikko Haapakummun teoksia
Sirpa Lahtisen maalaus
Kristiinan ja Sirpan Mauri
Ilona Jahkolan maalaus
Kristiina Lähteen teos
Viljo Vanhatalon maalaus
Timo Hakkaraisen Sirkus 2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.