Jämsän Kesäteatterissa suhmurointia, romantiikka ja juoruja – luvassa hulvatonta maalaiskomediaa

Jämsän Kesäteatteri

Mooseksen perintö

ensi-ilta 26.6.2022

– Hauskaa, hauskaa ja vielä kerran hauskaa, sitä on takuulla luvassa, vakuuttelee Seppo Väänänen, kun kysyn millainen on tuleva kesänäytelmä. Ja hauskaa on myös teatteriporukalla, tämä käy nopeasti ilmi. Olen suureksi ilokseni päässyt seuraamaan Jämsän Kesäteatterin harjoituksia Sähkökosken maisemiin, ja ihan pian alkaa Mooseksen perinnön läpimeno.

Alun perin näytelmä piti olla esityksessä kesällä 2020, mutta syistä jotka kaikki jo varmasti tietävät, homma lykkääntyi.

– Kyseessä on iso projekti, 16 näyttelijää, paljon tapahtumaa ja rekvisiittaa, lavastuksessa on pitänyt huomioida useita eri paikkoja. Ihan mahtavaa että saadaan tämä nyt toteutettua, ohjaaja Reko Himanen iloitsee. Vieressä näytelmän toinen ohjaaja Päivi Himanen nyökyttelee.

– Paljon on ollut mietittävää, mutta hyvin alkaa olla jo kasassa. Meillä on tässä upea porukka tekemässä.

Mooseksen perintö on suosittu tv-sarja, jossa seurataan Kuusniemen kunnan elämää. Monet hahmot, kuten Hakkarainen ja Turpeinen, puhumattakaan kanttori Piiparisesta, ovat tehneet katsojiin lähtemättömän vaikutuksen. Tutut tyypit nähdään myös Heikki Luoman käsikirjoittamassa ja Jukka Mäkisen dramatisoimassa ratkiriemukkaassa komediassa.

Näytelmän valikoituminen ohjelmistoon liittyy yli kymmenen vuotta sitten, 2011 Himosteatterissa nähtyyn maalaiskomedian ensimmäiseen osaan Vain muutaman huijarin tähden.

– Olimme siinä mukana koko perhe. Pidin näytelmästä, ja ajattelin että olisi mukava joskus tehdä myös sen jatko-osa, Reko muistelee.

Mooseksen perintö on saanut innostuneen ennakkovastaanoton, ja varauksia on tullut jo niin paljon, että osa näytöksistä täyttyy kovaa vauhtia. Mutta mistä mahtaa johtua maalaiskomedian valtava suosio?

– Tekstissä on jotain hyvin oivaltavaa perisuomalaisuutta. Seurataan pienen kunnan elämää, on suhmurointia ja romantiikkaa, hyvää tilannekomiikkaa. Aitoa, tuttua meininkiä, Päivi ja Reko pohtivat.

Teatteriporukan lämmin ja rento yhteishenki välittyy harjoituksista helposti; ilonpitoa ja pulinaa riittää siihen asti, kunnes Päivi hihkaisee, että kaksi minuuttia alkuun.

– Joo, meillä on ollut ihan mielettömän hauskaa, Anne Partanen ja Eira Jokinen kertovat nauraen ja vieressä papin lipereissä Tani Lindroos yrittää parhaansa mukaan pitää harrasta ilmettä yllä.

Mutta nyt on aika siirtyä lavasteiden taakse, keskittyä hetki, ja sitten mennään! Ja niin minä saan katsomossa sukeltaa Kuusniemen elämään, seurata miten käy uuden kunnanjohtajan valinnan kanssa, ja entäs se Mooseksen perintö, ja kuka hoitaa Turpeisen paarin munkit?

Ja tästähän kannattaa tulla ehdottomasti itse ottamaan selvää, ja kuten Seppo alussa lupasi, hauskaa on!

https://www.jamsankesateatteri.fi/

Esitykset:

su 26.6. klo 16 , ti 28.6. klo 18 LOPPUUNMYYTY , ke 29.6. klo 18 , su 3.7. klo 16 , ti 5.7. klo 18 , ke 6.7. klo 18 TÄYTTYMÄSSÄ, su 10.7. klo 16, ti 12.7. klo 18, ke 13.7. klo 18, su 17.7. klo 16 TÄYTTYMÄSSÄ, ti 19.7. klo 18, ke 20.7. klo 18, su 24.7. klo 16, ti 26.7. klo 18, ke 27.7. klo 18, la 30.7. klo 16, su 31.7. klo 16, ti 2.8. klo 18, ke 3.8. klo 18 TÄYTTYMÄSSÄ, su 7.8. klo 16

Käsikirjoitus: Heikki Luoma

Dramatisointi: Jukka Mäkinen

Ohjaus: Päivi Himanen ja Reko Himanen

Valot ja äänet: Levi Mikkonen

Rooleissa: Seppo Väänänen, Reijo Himanen, Pentti Ruukki, Pentti Ilomäki, Merja Pohjoisvirta, Tani Lindroos, Veera Lehtinen, Annika Luukko, Outi Reini, Kaapo Hakonen, Eira Jokinen, Anne Partanen, Marjatta Väisänen, Reijo Väisänen, Reijo Ahola ja Reko Himanen.

Esityksen kesto: 2 tuntia 30 minuuttia

Lippuvaraukset ja tiedustelut:

050 5377895 tai jamsankesateatteri@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.