Paikka taiteelle                 

Saanko esitellä, Taidetila Värinä! Paikka taiteen tekemiselle, näyttelyille, kursseille ja paljolle muulle, paikka, joka tuo uuden tuulahduksen Jämsän kulttuurikentälle. Olen Jämsän keskustassa, osoitteessa Koskentie 11, ja avajaiset ovat juuri alkamassa.

Kuvataideseura Värinä, tarkemmin sanottuna Koillisen Hämeen Kuvataideseura Värinä, on pitkänlinjan toimija, ja varmasti monelle taiteen ystävälle tuttu. Vuodesta 1980 asti toiminut yhdistys sai uuden puheenjohtajan, Kristiina Lähteen helmikuussa 2022, ja sen jälkeen on ehtinyt tapahtua jo paljon.

Kristiina Lähde

Kun ihmettelen, miten lyhyessä ajassa on tehty näin valtavasti, yhdistyksen voimanaiset paljastavat hyväntahtoisen lempinimen uudelle puheenjohtajalleen. Kristiina on ”hurrikaani”, joka on totisesti laittanut tuulemaan.

– Mukavasti on ollut tekemistä. Mulla oli heti selkeä suunta mihin lähdetään, ja onneksi on upea hallitus tukemassa. Meillä on hyvä porukka, Kristiina kiittelee.

Ilona Jahkolan maalaus.

Ensinnäkin yhteistyökumppaneiden lista alkaa olla jo melkoisen pitkä, sillä muun muassa moni taidealan yritys on mielihyvin lähtenyt mukaan. Suurin uutinen on oma tila, jonka Värinä vuokrasi huhtikuun alussa.

– Tämä on tila, jossa Värinän jäsenet voivat pitää näyttelyitä ja tehdä taidetta. Toteutamme myös erilaisia kursseja, ensimmäisenä on tulossa Sirpa Suomisen öljyvärikurssi 3.–4.5., jonne on ilmoittautuminen juuri nyt käynnissä. Täällä on myös varastotilaa taidetarvikkeiden säilytykseen. Joten jos joku haluaa tulla kokeilemaan vaikka maalaamista, se onnistuu kyllä, Kristiina sanoo ja lisää, että tilaa myös vuokrataan lyhytaikaiseen käyttöön esimerkiksi muille yhdistyksille. Myös teosvälitystä on luvassa.

Yhdistyksen väki toivoo, että tilasta muodostuisi matalan kynnyksen galleria, jonne on helppo tulla järjestämään oma näyttely. Moni onkin ottanut ilolla vastaan tiedon uudesta paikasta, joka täydentää kaupungin kulttuurikenttää. Maanantaina 18.4. järjestetyt avajaiset houkuttelivatkin runsain määrin hyväntuulisia kävijöitä. Iloinen puheensorina ja kiinnostunut vastaanotto paljastivat, että tällaista tilaa on jo ehditty kaivata.

Mirva Valanti: Uudestisyntynyt
Kristiinan maalaus Malibu barbie näkee unta perhosista.

Värinän uusiin tuuliin on tyytyväinen myös edellinen puheenjohtaja Ritva Salonen.

– Teimme erittäin hyvän puheenjohtajavalinnan, Ritva myhäilee avajaiskuhinan keskeltä.

Avajaisissa seiniä koristaa kattaus seuran jäsenten teoksia, jotka kertovat monipuolisesta tekemisestä ja luovuuden voimasta. Teokset ovat esillä siihen asti, kunnes koittaa seuraava näyttely: Ansa von Sammaleen valokuvanäyttely Hetken hetki aukeaa jo vappuna, 1. toukokuuta.

Eikä siinä suinkaan kaikki, vilkkaaseen kevääseen mahtuu muutakin, sillä perinteinen kevätnäyttely aukeaa Galleria Kivipankissa 11. toukokuuta. Lisäksi värinäläisten taidetta on tällä hetkellä nähtävillä Jämsän Forumissa Taikavakassa, aina huhtikuun loppuun saakka.

Myös säännöllistä toimintaa on uusissa tiloissa tiedossa:

– Järjestämme vähintään kerran viikossa pajailtoja, jolloin kokoonnumme yhdessä vapaasti työskentelemään ja keskustelemaan. Pian on asetelmapaja, jossa hyödynnämme avajaisissa saatuja kukkia, Kristiina kertoo.

Kristiina avajaissa leikkaamassa kakkua, taustalla hallituksen väkeä Ritva Salonen, Sirpa Suominen, Pirjo Raudaskoski ja Irja Jauhiainen.
Mari Lempisen maalausten vierellä Eila Koposen spiraali-teokset.

Uusia jäseniä on kevään aikana tullut kivasti mukaan, ja yhdistyksen toiveissa onkin, että oma tila ja muu toiminta innostaisivat väkeä entisestään. Mitään varsinaisia vaatimuksia jäsenille ei ole, kiinnostus aihetta kohtaan riittää.  Leppoisassa porukassa on halutessaan mukava taiteilla yhdessä, jakaa ajatuksia sekä ideoita.

Loppuun on todettava, että Värinän uudet tuulet tuntuvat hyvältä. Eihän sitä koskaan tiedä, mihin kaikkeen tämä vielä johtaa! Olen varma, että upeita kokemuksia on ainakin meille taiteen ystäville luvassa.

https://www.facebook.com/kuvataideseuravarina

Jämsän sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jyrki Niittymaa toi kaupungin tervehdyksen avajaisiin.
Kristiinan ja Sirpan yhteinen teos nimeltään Mauri.
Timo Hakkaraisen akvarelli.

2 vastausta artikkeliin “Paikka taiteelle                 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.