Robin Hood valloittaa J+J Teatterin: ”Tämä on ihan parasta!”

HUOM! ENSI-ILTA PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI, SEURAA TEATTERIN ILMOITTELUA

J+J Teatterin nuorten ryhmä

Robin Hood

ensi-ilta 23.4.2022

On Sherwoodin metsää, myllärin kotia ja kuninkaan linnaa. Tietenkin jousipyssyjä, miekkoja, nuotion loimotusta, linnan tornia ja valtaistuin. Jämsänkosken teatteritalon näyttämö on todellinen ihmeiden maa, joka tällä kertaa on muuntunut klassikkotarinan paikoiksi.

J+J Teatterin nuoret tuovat lavalle Robin Hoodin, Anu Hakasen ja Iina Hakasen vuonna 2014 kirjoittaman version tutusta seikkailusta. Ohjaksissa Reko Himanen, jolla on luotsattavanaan kolmetoista näyttelijää. Ikähaarukka on 13–18 vuotta, ja noin puolet on ensimmäistä kertaa mukana nuorten ryhmässä, eli NuTessa. Tosin monella on kokemusta kertynyt jo lastenryhmistä. Nimiroolissa nähdään Matias Könkkölä.

Odetta Karstila, Aino Kuronen, Alisa Hakonen, Matias Könkkölä ja Levi Mikkonen kuuntelevat Rekon ohjeistusta.

Nyt alkamassa on harjoitukset, ja saan kunnian olla mukana seuraamassa miten askelkuvioita ja lauluja hiotaan, mietitään käännöksiä, paikkoja ja otteita, ihan pieniäkin yksityiskohtia.

Lopuksi vuorossa on läpimeno. Ensi-ilta on aika pian, lauantaina 23.4. Koululaisnäytösten lisäksi on kaksi yleisönäytöstä, mutta jos kysyntää on tarpeeksi, myös kolmas kerta on mahdollinen.

– Luvassa on vauhdikas kokoperheen näytelmä, jossa on tietenkin ripaus romantiikkaa. Musiikki on tärkeässä osassa, laulua ja tanssia on mukana aika paljon. Näyttelijät laulavat itse, halusimme heti alusta pitäen tehdä tämän itse ja kunnolla. On hienoa miten rohkeasti nuoret ovat ottaneet myös laulamisen haltuun, Reko kehuu.

Kaappo Kasesniemi ja Maisa Kanerva.
Jenni Lehtonen, Iida Lahtinen ja Sofia Selenius. Sotilaana kumartelemassa Jesse.

Teatterilla käy kuhina ja säpinä, ensimmäisenä roolivaatteet yllensä saa 13-vuotias Maisa Kanerva. Hän on sheriffi, melkoisen uljas näky hatussaan.

– Olen ensimmäistä kertaa näyttelijänä lavalla, mutta esiintynyt kyllä olen ennenkin, sillä harrastan kansantansseja. Teatteri kiinnostaa valtavasti, aion todellakin jatkaa. Haaveissa on Tampereen ilmaisutaidon lukion kautta Teatterikorkeakoulu, olisihan se hienoa! Näyttelemisen lisäksi myös ohjaaminen ja käsikirjoittaminen kiehtovat.

Maisa kertoo, että yhteishenki ryhmässä on erinomainen, ja huumorintajuinen porukka on aivan ihana.

– Heti kun tulin tähän mukaan, koin että tämä on upea sakki, ja jokainen saa olla oma itsensä. Tosi hyvältä tuntuu.

Myös 14-vuotias Jesse Sipovaara haaveilee näyttelijän ammatista. Menossa on jo kahdeksas vuosi teatteriharrastusta, eikä loppua näy.

– Tässä on oma viehätyksensä, sitä on hankala selittää. Pääsee viihdyttämään yleisöä, ja kokemaan erilaisia juttuja. Elokuvanäytteleminen kiinnostaa myös, itse asiassa olen avustajana Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -elokuvassa.

Jesse tunnustautuu ”musikaaliteatteri-ihmiseksi”, joka aikoo mennä toistamiseen katsomaan Tampereelle lempparinsa, Kinky Boots -musikaalin. Joten se että Robin Hoodissa päästään myös laulamaan, ei tunnu ollenkaan hassummalta. Syksyllä Jesse muuten nähdään ensimmäistä kertaa aikuisten näytelmässä, J+J Teatterin Mummun saappaassa soi fox -komediassa.

Jesse Sipovaara

Maisan mainitsema yhteishenki näkyy harjoituksissa, enkä voi kuin ihailla Rekon läsnäoloa, kunnioittavaa ja lämmintä suhdetta nuoriin näyttelijöihin. Töitä tehdään paljon, kannustavassa ilmapiirissä, jokaisen persoona ja vahvuudet huomioiden. Reko kertoo, että tämä on tältä erää hänen viimeinen kertansa J+J:n nuorten ohjaajana.

– Neljä vuotta olen tätä tehnyt, värikästä ja antoisaa aikaa, olen tykännyt kovasti. Mutta nyt on aika keskittyä muuhun, Reko, joka tunnetaan myös Jämsän Kesäteatterista ja Teatteri Tenhosta paljastaa.

Ennen läpimenoa porukka keskittyy, tai kuten Reko mieluummin sanoo, virittäytyy, ja pian valot sammuvat.

– Mennään täysillä, saa näyttää tunteita, tämä on ihan parasta! Reko vielä huikkaa lavan taakse. Ja kyllä, täysillä mennään, tietenkin.

On hieno fiilis istua katsomossa, ja päästä kokemaan itsekin ripaus nuorten energiaa, aitoa tekemisen iloa, teatterin taikaa. Voin luvata, että esitys on suurenmoinen, ja sen parissa viihtyy niin lapsi kuin aikuinenkin.

Eiköhän pidetä yhteisvoimin huoli, että katsomo on täynnä, ja kolmas yleisöesitys on tilauksessa!

Ensi-ilta LA 23.4. klo 15

TI 26.4. koululaisesitys

TO 28.4. koululaisesitys

LA 30.4. klo 15 yleisöesitys                   

TI 3.5. koululaisesitys

TO 5.5. koululaisesitys     

Kauppakuja 3, Jämsänkoski

http://www.jjteatteri.fi/     

Käsikirjoitus: Anu ja Iina Hakanen
Ohjaus: Reko Himanen
Äänet ja valot: Jon Pettersson
Laulujen taustat: Henri Paasonen
Laulujen opetus: Tuulia Piirainen
Puvustus: Tuulia Piirainen, Kaija EL ibourki
Lavastus: Vesa Ruuska, Heikki Björk
Tarpeiston teko: Avitus Luova Paja
Äänisuunnittelu: Tapani Puranen
Tanssikoreografiat: Jenni Lehtonen, Levi Mikkonen, Alisa Hakonen ja Reko HimanenRooleissa: Matias Könkkölä, Odetta Karstila, Aino Kuronen, Alisa Hakonen, Levi Mikkonen, Jenni Lehtonen, Iida Lahtinen, Kaappo Kasesniemi, Maisa Kanerva, Helmi Vilenius, Jesse Sipovaara, Emilia Lindroos, Sofia Selenius

Maisa, Jesse ja Helmi Vilenius sekä Emilia Lindroos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.