Jämsän makein näyttely           

Näky on herkullinen. Linnoja, suuria ja pieniä taloja, mökkejä, kokonaisia pihapiirejä, ukkoja ja akkoja, auto, karkkeja, lukuisia yksityiskohtia. Piparkakkutalot ovat valloittaneet Kivipankin, joten tällä kertaa galleriakävijät eivät kohtaa ihan perinteistä taide-elämystä. Piparkakkutaituruuden taidonnäytteitä nämä yhtä kaikki ovat, ja sopivat erinomaisesti paikan tunnelmaan.

Kyseessä on jo perinteeksi muodostunut kilpailu, jossa etsitään Jämsän kauneinta piparkakkutaloa.

– Tämä taitaa olla kuudes tai seitsemäs kerta kun kilpailu järjestetään. Mukava määrä taloja on jälleen mukana, vaikka ihan samoihin osallistujalukemiin kuin aiempina vuosina ei ylletä. Lasten sarjassa on aina eniten osallistujia, ja niin on nytkin, Leena Toivakka kertoo Jämsän 4H-yhdistyksestä. Myös Jämsän kaupunki on mukana tapahtumassa.

Lasten lisäksi myös aikuisille ja yhdistyksille on omat sarjansa, ja lisäksi uutena kategoriana on piparkoogi kuningkriik. Se liittyy 4H:n kansainvälisyyshankkeeseen, jonka tarkoitus on tutustua Viron kulttuuriin. Popcornia-hanke tuo kansainvälisyystoimintaa ja tapahtumia, ja pyrkii lisäämään tietoisuutta suvaitsevaisuudesta ja monikulttuurisuudesta.

– Virossa piparkakkutalot, tai oikeastaan linnat, ovat iso juttu, joten Viro-teema sopii tähän hyvin, Leena selventää.

Pipariluomuksia pääsee äänestämään Kivipankissa, jokaisen sarjan suosikille voi antaa äänensä. Voittajat ratkeavat torstaina 16.12. kello 17. On ihmeellistä mitä kaikkea leipurit ovat piparitaikinasta loihtineet, kannattaa käydä katsomassa! Kyseessä on takuuvarmasti Jämsän makein näyttely.

Kivipankki avoinna SU 12.12. klo 12–15, MA 13.12. suljettu, TI 14.12. ja KE 15.12. klo 14–17.30, TO 16.12. klo 14–16.45.

Lopuksi haluan kiittää lukijoita kuluneesta vuodesta, ja toivottaa kaikille valoa, iloa ja rauhaa jouluun, jatketaan kulttuuritarinoiden parissa ensi vuonna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.