Kinotar kutsuu elokuvien ihmeelliseen maailmaan

Valot sammuvat ja sali hämärtyy, käsi löytää kuin itsekseen popcornien luo, pieni rapina kertoo että muutkin ovat varautuneet herkkueväillä seuraavaa parituntista varten. On aika ottaa hyvä asento ja keskittyä vain ja ainoastaan valkokankaaseen. Olen lapsesta saakka tykännyt elokuvista, ja etenkin siitä elämyksestä mitä elokuvateatteri tarjoaa.

Jämsän Kinotar on monelle tuttu jo vuosien takaa. Se aloitti 1980-luvun puolivälissä alun perin osana Savon Kinot Oy:ta, mutta vuodesta 2010 sitä on luotsannut Mervi Uusitalo. Viime vuonna teatteriin tehtiin iso remontti, jonka myötä saatiin yksi sali lisää, ja uusittiin vanhoja tiloja. Muun muassa aula sai kokonaan uuden ilmeen. Nyt saleja on yhteensä kolme.

– Oikein hyvää palautetta olemme saaneet, Mervi iloitsee.

Suuria myllerryksiä on ennenkin toki ollut, muun muassa digiaikaan siirtyminen joka vaati isoja investointeja. Digiaika muutti kaiken elokuvien levittämisen ja näyttämisen suhteen.

Korona rajoituksineen on vaikuttanut Kinottareen valtavasti. Sitä on kuitenkin pyritty pitämään auki rajoitusten puitteissa pienellekin katsojamäärälle. Nyt vihdoin alkaa näyttää valoisammalta, ja tulevaisuuden suhteen ollaan toiveikkaita.

Kävijämäärät ovat normaaliolosuhteissa olleet ihan mukavat.

– Vuodessa noin 18 000–20 000 kävijää. Joskus menty ylikin, jos on ollut hittielokuvia esityksessä, toki tähän vaikuttaa paljon se mitä elokuvia on vuoden aikana nähtävillä. Mun aikana taitaa olla Tuntematon sotilas eniten katsojia kerännyt.

Ylipäätään kotimaiset aikuisten elokuvat sekä kaikenlaiset lasten elokuvat ovat suosittuja. Esimerkiksi Risto Räppääjät kiinnostavat aina.

– Ja James Bond. Kyllä Bondia käy katsomassa moni sellainenkin, joka ei muuten juuri elokuvissa käy.

Merville elokuvat ovat tietenkin työtä, joten vapaa-aikana ei ensimmäisenä tule mieleen suunnata elokuviin. Mutta jos hän omaksi ilokseen jotain katsoo, on se todennäköisesti kevyttä viihdettä.

Elokuvia Kinotar toki tarjoaa moneen makuun, mutta lisäksi on muutakin.

– Oopperat tulivat valikoimaan kokeilun kautta. Kollegani Kuusankoskelta maahantuo oopperoita ja sitä kautta innostuin minäkin. Varta vasten kuvatut esitykset tekstityksen kera avautuvat ihan uudella tavalla, suosittelen! Hyvää palautetta on tullut, ja oopperat ovat saaneet oman katsojakuntansa.

Mervi kertoo, että Kinottaressa käy paljon myös ulkopaikkakuntalaisia. Osa tulee lähiseudulta Jämsään varta vasten elokuviin, osa on Himokseen saapuneita turisteja tai muuten kaupungissa kyläileviä. 

Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että me jämsäläiset saamme olla ylpeitä elokuvateatteristamme, joka on nykyaikainen, siisti ja erittäin toimiva kaikin puolin. Ja sitä pyöritetään itseä säästelemättä, suurella palolla.

Mervi on yli 10 vuotta toiminut Kinottaren yrittäjänä.

Jämsäläinen Niina Nuppula suuntasi miehensä Juha Saaren kanssa syyskuisena lauantaina katsomaan Marvelin uusinta tuotosta Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings.

– Tykkään käydä elokuvissa, tosin nyt korona-aikana en ole käynyt, mutta jospa sitä jälleen innostuisi. Kinotar näyttää oikein hyvältä näin remontin jälkeen, Niina ihastelee.

Aiemmat Marvel Studiosin elokuvat ovat olleet pariskunnan mieleen, joten toiminnan ystävinä leffavalinta illalle oli helppo.

Niina Nuppula ja Juha Saari tykkäsivät Kinottaren uudistuneesta sisustuksesta.

Minä puolestani hipsin tyttäreni kanssa toiseen saliin, Malignantin pariin. Luvassa siis kauhua James Wanin tapaan. Vaikka pätkä ei suosikkieni joukkoon onnistunutkaan kivuta, tarjosi se rentouttavan irtioton arjesta. Nyt onkin hyvä alkaa odottamaan sitä uusinta Bondia, 007 No Time To Die, joka tärähtää valkokankaalle ihan pian, syyskuun lopussa.

Tervemenoa elokuviin!

https://jamsankinotar.fi/fi_FI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.