Paikka ja aika hauskalle

Jämsän Kesäteatteri

Vuokravaimo

Ensi-ilta 4.7.2021.

Sähkökosken teatteri Jämsän Pietilässä on valmiina – katsomo odottelee yleisöä, lavasteita on maalattu ja näyttelijät suorastaan kihisevät intoa. Jämsän Kesäteatterin Vuokravaimon ensi-ilta 4. heinäkuuta lähestyy, ja tiivis tunnelma on käsinkosketeltavissa. Hyväntuulinen porukka kerääntyy helteisessä säässä jälleen kerran harjoittelemaan, viemään läpi näytelmän alusta loppuun. Ja ilokseni minä olen päässyt kameran kera istumaan katsomoon.

– Luvassa on hulvatonta farssia, hyväntahtoista meininkiä. Sellaista kotoisaa. Onneksi saan ohjata tämän, sillä pidän farssin haastavuudesta, olen ohjaajana tarkka muun muassa ajoituksen suhteen, ja tässä sitä vaaditaankin. Ja tämä on aivan unelmaryhmä, toimii loistavasti, kiittelee ohjaaja Päivi Himanen.

Reijo Himanen on Aku, joka joutuu monenlaiseen liemeen. Sohvalla Minna Kivi ja Annika Luukko.
Minna Kivi ja Reko Himanen.
Jouni Leppikorpi on amerikkalainen ökyrikas, joka pääsee tutustumaan suomalaisiin tapoihin.

Alun perin tarkoitus oli tuoda näyttämölle Mooseksen perintö, mikä piti tehdä jo vuosi sitten. Koronarajoitukset kuitenkin sotkivat kuviot, eikä harjoittelua voitu aloittaa niin suurella porukalla tarpeeksi ajoissa. Vuokravaimossa on vain viisi näyttelijää, mikä on yksi syy sen valintaan.

– Pienelle porukalle kirjoitettuja kesäteatteriin sopivia näytelmiä ei hirveästi ole. Luimme valtavan määrän käsikirjoituksia, eikä sopivaa tullut vastaan. Ajattelin sitten, että mitä jos tehdäänkin Vuokravaimo, sama näytelmä minkä teimme Teatteri Tenhon sisätiloissa 2019. Tämä on tosi hyvä teksti, Olli Tolan käsialaa, ja toimii erinomaisesti myös ulkona. Porukka on minua lukuun ottamatta eri kuin Tenhon versiossa, joten mikään kopio aikaisemmasta tämä ei ole, Reko Himanen kertoo. Jokaisella näyttelijällä on omanlainen tapansa tehdä rooli, ja tietenkin täysin erilainen miljöö vaikuttaa kokonaisuuteen paljon.

Mooseksen perintöä ei suinkaan ole unohdettu, vaan sitä kaavaillaan ensi kesälle. Mutta ensin on aika seurata, kuka oikein vuokraa vaimon ja miksi, ja millainen soppa tästä kaikesta syntyykään.

Akun (Reijo Himanen) omistamalle pelifirmalle, jonka konsulttina Jussi (Reko Himanen) häärii, löytyy vihdoin amerikkalainen rahoittaja (Jouni Leppikorpi). Monenlaista päänvaivaa on luvassa, sillä Amerikasta saapuva pohatta arvostaa erittäin perinteisiä arvoja. Jotta diili saataisiin tehtyä, pitää taipua monenlaiseen osaan ja viritelmään. Miesten rinnalla lavalla säkenöi upea naiskaksikko Annika Luukko ja Minna Kivi. Sen verran voin paljastaa, että melkoista menoa ja meininkiä on tiedossa, yllätyksiä ja useita käänteitä. Ja hauskaa, sitä tämä takuuvarmasti on.

Annika nähdään usean vuoden tauon jälkeen jämsäläisellä estradilla. Hän näytteli edellisen kerran täällä 2014  J+J Teatterin nuorten Ihmemaa Ozissa. Annika muutti opintojen perässä Poriin, ja palasi Jämsään puolitoista vuotta sitten.

– Porissa olin mukana teatteritoiminnassa, joten harrastus sinänsä ei ole ollut tauolla. Mutta nyt on mukavaa näytellä jälleen täällä, omilla kotikulmilla. Ja tämä porukka on aivan mahtava! Mieli on aina erinomainen kun harjoitusten jälkeen menee kotiin. Eihän teatteria parempaa harrastusta olekaan!

Vuokravaimo soveltuu tähän kesään kaikin puolin loistavasti. Kuten Päivi totesi, nyt on hauskan paikka, vihdoin aika nauraa ja nauttia. Koronan varjo on painanut raskaasti teatteri-alaa, kuten monia muitakin, ja vihdoin näyttää valoisammalta. Ja mikä onkaan parempi tapa juhlistaa sitä ja kesää, sekä jämsäläistä upeaa kulttuuria, kuin heittäytyä farssin matkaan. Jämsän Kesäteatteri ansaitsee hulvattomalla Vuokravaimollaan runsaan yleisön, joten ei muuta kuin tervemenoa Sähkökoskelle!

https://www.jamsankesateatteri.fi/

Käsikirjoitus: Olli Tola

Ohjaus: Päivi Himanen

Rooleissa: Reijo Himanen, Annika Luukko, Minna Kivi, Jouni Leppikorpi ja Reko Himanen.

Esitykset:

SU 4.7. klo 15, TI 6.7. klo 18 (loppuunmyyty), KE 7.7. klo 18, SU 11.7. klo 15, TI 13.7. klo 18, KE 14.7. klo 18, SU 18.7. klo 14 ja 18, TI 20.7. klo 18, KE 21.7. klo 18, SU 25.7. klo 15, TI 27.7. klo 18, KE 28.7. klo 18, LA 31.7. klo 15, SU 1.8. klo 15, TI 3.8. klo 18, KE 4.8. klo 18, LA 7.8. klo 15, SU 8.8. klo 15 ja TI 10.8. klo 18.

Katsojien ja henkilökuntamme terveyden ja hyvinvoinnin turvaaminen on meille ensisijaisen tärkeää. Olemme tehneet huolellisesti turvallisuusratkaisuja noudattaen viranomaisten antamia ohjeistuksia sekä seuraamme päivä päivältä tilannetta ja suosituksia. Katsomon paikkamäärää tarvittaessa rajataan viranomaisten mahdollisten suositusten mukaisesti. Jämsän Kesäteatteriin voi saapua tänäkin kesänä turvallisin mielin.

Liput kannattaa varata, sillä tässä tilanteessa paikkoja on vain ensimmäisille.

Lippujen hinnat:

Peruslippu: 20 euroa
Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat: 18 euroa
Nuoret (alle 18 v.): 12 euroa
Ryhmät (yli 20. henkilöä): 18 peruslipun hinta+kaksi ilmaislippua, (yli 30.henkilöä) 27 peruslipun hinta+3 ilmaislippua jne.

Lippuvaraukset ja tiedustelut:

0400 505 255 tai jamsankesateatteri@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.