Pusi pusi! tuo iloa elokuuhun

Jämsän Kesäteatteri

Pusi pusi!

ensi-ilta 1.8.

Eila (Päivi Himanen) päättää selviytyä rahahuolistaan perustamalla kotiinsa, eli maatalon tupaan, hyvinvointiyrityksen. Ei sen niin väliä, vaikka ala onkin uppo-outo, kyllä sitä jotenkin aina luksushoitoja kylpyineen ja hierontoineen stressaantuneille ihmisille kehittelee. Avuksi työvoimatoimiston lähettämänä ilmaantuu Ahmed (Reko Himanen), riuska työmies jolta hommat hoituvat. Tosin myöskään hän ei tiedä luontaishoidoista yhtään mitään.

Onneksi paikalle kuitenkin saapuu asiakas, varakas liikenainen Sani (Merja Pohjoisvirta). Mutta miten käy, onko kuuluisa asiakas ratkaisu ongelmiin, onnistuvatko yrttikylvyt ja terapiat ja saako Ahmed vihdoin itselleen työpaikan?

Minä, kuten varmasti moni muukin, olen jo ehtinyt ikävöidä kesäteatterin letkeää, omanlaistaan tunnelmaa. Otinkin varsin riemastuneena vastaan tiedon, että Jämsän Kesäteatterissa nähdään kuin nähdäänkin myös tänä kesänä esitys. Reijo Honkosen käsikirjoittaman Pusi pusi! -näytelmän ohjaa teatteri-ilmaisun ammattilainen, Reko Himanen.

– Alun perin tämä piti esittää keväällä Tenhon sisätiloissa. Mutta koska esitykset peruuntuivat, saimme ajatuksen, että tämähän voisi toimia kesäteatterissa, jos tilanne vain sen sallii. On hienoa että voimme tämän nyt vihdoin tuoda ihmisten iloksi, Reko juttelee.

Teatteri Tenho on nyt ensimmäistä kertaa Jämsän Kesäteatterin vetäjänä. Tenho on jo vuosia sitten vakiinnuttanut paikkansa Jämsän seudun teatterikentällä, ja se tunnetaan muun muassa Jämsän keskustassa sijaitsevasta, intiimistä huoneteatterityyppisestä tilastaan ja monipuolisesta, laadukkaasta ohjelmistostaan.

Mutta nyt ei pysytellä sisätiloissa, vaan vallataan Sähkökosken teatteri riemukkaalla nykyaikaan sijoittuvalla farssikomedialla. Tekijöiden mukaan luvassa on kevyttä, hyvänmielen komediaa.

– Tykkäsin Honkosen tekstistä heti kun sen löysin. Kliseisiä asetelmia rikotaan, ja kieltä käytetään todella taitavasti ja hauskasti. Aihe on myös hyvin ajankohtainen, Päivi kertoo.

Koko porukka innostui tekstistä, jossa on ollut myös haastetta. Uudenlaisen haasteen edessä on myös J+J Teatterin nuorten ryhmästä tuttu Levi Mikkonen, joka vastaa näytelmän äänistä. Kesätyöpesti on ollut mieluinen.

– Tämä on ihan uutta hommaa minulle, hyvä nähdä teatterista tätäkin puolta, kommentoi Levi, joka nähdään syyskuussa J+J Teatterin nuorten näytelmässä.

Pääsin seuraamaan Pusi pusin harjoituksia, ja voin kertoa että tylsää ei todellakaan ollut. Menoa ja meininkiä, lennokasta sanailua ja tunteiden paloa riittää. Nauraa sain tällä kertaa ihan yksin, mutta näin ei suinkaan ole enää elokuussa, vaan paikalla on viihtymässä toivottavasti moni muukin. En voi sanoa, että toivon katsomon olevan täysi, sillä koronatilanteesta johtuen katsomoa ei oteta täyteen asti.

– Noin puolet, eli 120 paikkaa on nyt käytössä. Toivomme että kaikki varaisivat liput etukäteen. Pidetään yhdessä hyvä huoli hygieniasta, teatterilaiset muistuttavat ja toivottavat tervetulleeksi nauttimaan kesäteatterista ja nauruhermoja kutkuttavasta esityksestä.

Ensi-ilta la 1.8. klo 14.

Sähkökosken teatteri, Sähkökoskenkatu 31, Jämsä.

Esityspäivät:

LA 1.8.2020 klo 14, TI 4.8. klo 18, KE 5.8. klo 14, LA 8.8. klo 14, SU 9.8. klo 14 ja klo 18, TI 11.8. klo 18, KE 12.8. klo 14, SU 16.8. klo 14, TI 18.8. klo 18, KE 19.8. klo 18, LA 22.8. klo 14, SU 23.8. klo 14 ja klo 18, TI 25.8. klo 18, KE 26.8. klo 18, LA 29.8. klo 14 sekä viimeinen esitys SU 30.8. klo 14.

HUOM! ti 25.8. esitys loppuunmyyty.

Käsikirjoitus: Reijo Honkonen

Ohjaus: Reko Himanen

Äänet: Levi Mikkonen

Rooleissa: Merja Pohjoisvirta, Päivi Himanen ja Reko Himanen.

Peruslippu 20 euroa
Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 18 euroa
Nuoret (alle 18 v.) 12 euroa
Ryhmät: (yli 20. henkilöä) 18 peruslipun hinta+kaksi ilmaislippua, (yli 30.henkilöä) 27 peruslipun hinta+3 ilmaislippua jne.

Lippuvaraukset ja tiedustelut: 0400 505 255 tai jamsankesateatteri@gmail.com

https://www.jamsankesateatteri.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.