Kaunis Julia ottaa ilon irti soittamisesta – pian ilmestyy uusi levy

Musiikki on voimaa, virtaa ja energiaa, parhaimmillaan se uppoaa luihin ja ytimiin. Etenkin livemusiikki voi olla kokemus, joka todella tuntuu ja sykähdyttää. Joten kun sain mahdollisuuden päästä kurkistamaan erään jämsäläisen bändin treeneihin, menin intoa täynnä paikalle. Eikä helteistä kesäiltaa paljoa paremmin olisi voinutkaan viettää; hyvän musiikin parissa leppoisia rupatellen ja maailmaa parantaen.

Kaunis Julia, eli Jussi Rantanen, Niko Kuparinen ja Tommi Hjort, on monelle paikkakuntalaiselle tuttu. Yli 10 vuotta on taivalta jo takana, eikä soittamisen riemu ja hyvä meininki ole kadonnut minnekään. Välillä bändi oli kokonaan telakalla, mutta kolmisen vuotta sitten homma käynnistyi uudelleen, kun Jussin 30-vuotissynttäreiden kunniaksi suunniteltiin esiintymistä.

– Yhdessä soittaminen olikin tauon jälkeen niin mukavaa, että päätettiin jatkaa. Uusia biisejä syntyy koko ajan, ja itse asiassa kesällä julkaistaan levy. Siinä on vuosina 2014–2015 äänitettyjä biisejä, joita ei ole aiemmin julkaistu, Jussi paljastaa.

Tulevalla levyllä kappaleita on 13, ja yhtä lukuun ottamatta ne ovat omaa käsialaa. Sanoitukset käsittelevät muun muassa epäonnista rakkautta, lähtemistä, sitä tunnetta kun on pakko päästä pois. Bändin lyriikoista vastaa pääasiassa Jussi, mutta myös Nikon tekemiä tekstejä kuullaan. Sävellys on Jussin tai Nikon, tai sitten koko bändin yhdessä viilaama. Hommaa tehdään rennolla otteella yhdessä, mutta biisien suhteen kunnianhimoisesti. Ihan mitä tahansa rallatuksia ei vedetä. Kun biisit ovat hyviä, on niitä mukava soittaa.

Kitara ja laulu: Jussi Rantanen.
Basso ja taustalaulu: Niko Kuparinen, rummut: Tommi Hjort.

Kun kysyn, miten Kaunis Julia itse kuvailee musiikkiaan ja tekemistään, on vastaus varsin värikäs.

– Eikös tää ole suomirokkia?

– Onko, vai kuulostaako se liian tylsältä?

– Tässä vanhat papat pakenee vanhenemista ja velvollisuuksia.

– Hauskaa tämä ainakin on!

Kaikesta käy ilmi, että Kaunis Julia tekee musiikkia ja soittaa yhdessä siitä syystä, että homma vain yksinkertaisesti on niin kivaa. Ja tietenkin kyse on itsensä ilmaisusta, siitä että voi toteuttaa itseään musiikin keinoin.

Alun perin bändin oli tarkoitus viettää aktiivista kevättä ja kesää, mutta korona sotki suunnitelmat. Tällä hetkellä sovittuna on yksi keikka, perinteiset futispuulaakin päättäjäisbileet 25.7. Bar Montussa Jämsänkoskella. Jussilla ja Nikolla on meneillään muitakin kuvioita musiikin saralla, joten heidät voi bongata esiintymislavoilta muissakin yhteyksissä.

Ai niin, yksi hauska juttu bändiin liittyen pitää vielä kertoa.

– Meillä oli joskus keikkapaku, sellanen sininen Ford Transit. Kaverit laittoi sitä kuntoon melkein vuoden ajan, kolme kertaa piti katsastaakin ennen kuin meni läpi. Yksi keikka sillä hoidettiin Hallin Janneen, ja kuskattiin muuten kamaa. Sitten se hajosi Tonan pihaan. Niko sen sai myöhemmin vielä käyntiin ja lähti ajamaan Jyväskylään, mutta sinne se paku laukesi Korpilahden Nesteelle. Sinne se romu sitten jäi, tuttu sen haki romuttamolle. Sen keikka-auton taival oli lyhyt, sitä korjattiin kauemmin kuin sillä ajettiin.

Tuleva keikka: 25.7.2020 Bar Monttu

Kitara ja laulu: Jussi Rantanen

Basso: Niko Kuparinen

Rummut: Tommi Hjort

Entiset jäsenet: Reko Tuomainen, Antti Ruuhela, Jim Heikkinen, Juho Peltonen.

2007 Jussi ja Niko päättävät perustaa bändin ja alkavat tehdä biisejä.

2010 Ensimmäinen keikka ravintola Vanhan Myllyn terassilla Jämsänkoskella.

2011 Niko ja Jussi perustavat KuraRock Produktions osk:n, joka toimii bändin levy-yhtiönä ja laskuttaa keikat.

2013 Ikuisesti Sinkku ep.

2014 Kadonnet Demot ep.

2015 Viimeinen Viskihetki -jäähyväiskeikka Bar Tonassa ja pillit pussiin.

2018 Yhtye kasaa rivinsä Jussin 30-vuotissynttäreitä varten ja toteaa, että jatketaan siitä mihin jäätiin.

2019 Valot pois, päätä särkee!? ep.

2020 Julkaistaan ”unohduksiin” jäänyt 13 biisin täyspitkä albumi, joka on äänitetty Lempäälässä Dream House studiolla vuosien 2014–2015 aikana.

Kätköistäni löytyi myös ottamiani kuvia vuodelta 2013. Seuraavissa kuvissa Kaunis Julia on keikalla Syysrock -tapahtumassa marraskuussa 2013.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.