Keski-ikäinen Kuoreveden taideseura on pieni mutta pirteä

Kuoreveden taideseura

Vuosien varrelta

Galleria Kivipankki,

avoinna 25.9.2022 saakka

Mikä olisikaan parempi tapa viettää taideseuran syntymäpäiviä kuin taidenäyttely, joka juhlistaa jäsentensä monipuolista osaamista! Juuri tällainen näyttely on Jämsän Galleria Kivipankissa nähtävillä 25.9. saakka. Kuoreveden taideseura on tuonut esille yli 100 teosta.

– Mukana on 12 taiteilijaa. Emme jyrytä näyttelyitä, vaan halusimme nytkin antaa kaikille halukkaille mahdollisuuden tulla mukaan. Se on tärkeää, tämä on kuitenkin harrastusseura, seuran puheenjohtaja Kaija Laukkanen kertoo.

Kaija on tyytyväinen Vuosien varrelta -kokonaisuuteen, jossa on näytillä monenlaisia tekniikoita ja aiheita; on muun muassa maalauksia, sekatekniikkaa, keramiikkaa, valokuvia ja tekstiilejä. Erilaiset maisemat ja luontoaiheet ovat vahvasti edustettuina, sekä realistisella että abstraktimmalla otteella. Kivipankista näyttely jatkaa matkaansa Mänttään.

Taiteen harrastajia seurassa on kolmisenkymmentä. Joka kuukausi seuran tiloissa järjestetään yhteisiä tapaamisia, joissa joskus maalataan, joskus taas touhutaan muuta, tai ihan vain jutellaan.

– Me ollaan tiivis porukka, kiva pieni yhteisö. Yhteisnäyttelyitä on tavallisesti parin vuoden välein, ja retkillä käydään myös yhdessä.

Riitta Kolosalmen tekstiili ja Kaija Laukkasen sekatekniikalla tehdyt teokset.
Kaija Laukkanen

Taiteen ystäviksi tunnustautuvat Anneli Mörö ja Mirja Salo hurmaantuivat Kivipankin näyttelystä. Anneli asuu Hallissa ja Mirja Kertteen kylällä lähellä Mäntän rajaa, ja he kertovat, että Kuoreveden taideseura on ennestään tuttu.

– Me olemme ihan mykistyneitä tästä näyttelystä, miten hieno tämä on! Todella monipuolista osaamista, on upeaa että pienellä paikkakunnalla ja seuralla on tällaista potentiaalia ja taitoa! naiset kehuvat.

Annelin suosikkeja näyttelyssä ovat maisemat sekä kukat, ja Mirja puolestaan mainitsee etenkin karut maisemat. Kivipankki saa myös kehuja siitä, miten hyvin se sopii ympäristöksi taiteelle. Anneli ja Mirja ovat olleet ystäviä jo kauan, ja kiertelevät usein yhdessä näyttelyissä, ja tälläkin kertaa tie jatkuu Jokilaakson Luontaispuodin Kammariin, jossa esillä on Pirkkoliisa Suomisen taidetta syyskuun ajan.

Päivi Kytöoja

Kivipankin näyttely tosiaan on vaikuttava voimannäyte yhdistykseltä, ja täynnä ihasteltavaa. Myös ripustus on onnistunut hyvin, ja mielenkiintoista on, miten yläkerran huoneissa on ihan oma tunnelmansa. Onnittelut vireälle keski-ikäiselle!

Jos heräsi kiinnostus Kuoreveden taideseuraa kohtaan, kannattaa ottaa yhteyttä Kaijaan; puh. 050 304 3630 / kaija@laukkaset.com

Riitta Kolosalmi

Avoinna ti-su 12–17, vapaa pääsy

Galleria Kivipankki

Seppolantie 7

42100 JÄMSÄ

Iris Seppälä-Peijari

Mirja Kankainen
Kaija Laukkanen
Mirja Kankainen
Mirja Lehtonen
Etualalla Riitta Kolosalmen keramiikkaa ja kangas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.