Uusi vuosi, uudet kujeet!

Mitäs ihmettä tämä on?! No tämähän on blogi, tarkemmin sanottuna Jämsä-blogi ja vielä tarkemmin sanottuna Jämsän kulttuuriin perehtyvä blogi. Mutta aloitetaan nyt alusta, ja kirjoittajan esittelyllä: Olen Johanna Suominen, 41-vuotias jämsänkoskelainen, ihan paljasjalkainen sellainen. Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme lasta, bonuksena kaksi kissaa sekä koira. Työskentelen freelance-toimittajana, kriitikkona ja Jämsän työväenopiston opena. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, valmistuin Jyväskylän yliopistosta pääaineena kotimainen kirjallisuus. Harrastuksiani ovat lukeminen, lukeminen ja vielä kerran lukeminen. Ai niin, ja kirjoittaminen.

Rakastan hyvää kirjallisuutta, sanataidetta sekä suomen kieltä. Raapustelen kaikenlaista, etenkin runoja, ja vuonna 2018 minulta ilmestyi runokirja Aavistuksia, ja vuotta aiemmin julkaisin yhdessä paikallisen kuvataiteilija Päivi Riihisen kanssa tonttukirjan. Teatterissa, taidenäyttelyissä ja elokuvissa käyn myös erityisen mielelläni. Voin tunnustaa olevani todellinen kulttuurihörhö, siis hyvässä mielessä, olettaisin. Sellainen, joka innostuu herkästi, ja joka nauttii sielua ravisuttavista elämyksistä.

Mutta nyt asiaan. Tämä blogi on saanut alkunsa suuresta arvostuksestani jämsäläistä kulttuuria kohtaan. Meillä on täällä aivan upeaa kulttuuria, monipuolista ja laadukasta, ja haluan nostaa sitä enemmän esiin. Täällä asuu valtavasti lahjakkaita ja taitavia tekijöitä, jotka tekevät suurella sydämellä kulttuurityötä meidän kaikkien iloksi. (Käsitän muuten kulttuurin varsin laajasti, enkä allekirjoita jakoa niin sanottuun korkeaan ja matalaan kulttuuriin.)

Blogi syntyy myös rakkaudesta omaa kotiseutuani kohtaan. Kyllä, viihdyn täällä mainiosti. Parasta Jämsässä on luonto ja tietenkin se kulttuuri, mutta myös ihmiset. Hei me ollaan ihan hyviä tyyppejä! Voitaisiin vihdoin kunnolla ja avoimesti arvostaa toisiamme sekä itseämme. Koko blogin ydin onkin positiivisuus. Nyt ei ankeilla, vaan otetaan ilo irti hyvistä jutuista!

Julkaisuissani tuon esiin tarinoin sekä kuvin jämsäläistä kulttuurimenoa, rennolla otteella. Blogi toteutetaan yhdessä Jämsän kaupungin kanssa. Mielipiteet, ajatukset ja asenteet ovat kuitenkin täysin omiani, ja vastaan sisällöstä itse.

Tervetuloa mukaan!

Kuva: Hanna Nelimarkka

2 vastausta artikkeliin “Uusi vuosi, uudet kujeet!

  1. Jos haluaisi lähettää sinulle vinkkejä tai ideoita blogin aiheiksi, olisiko vaikka jotain sähköpostiosoitetta siihen tarkoitukseen?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.